Kulturkombinat

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 2 – Nopţi albe în Berlin

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 2 – Nopţi albe în Berlin

Noaptea albă a grădinilor botanice
Pentru o noapte de vară – noaptea de 16 iulie 2011 – grădinile botanice din Berlin îşi deschid porţile pentru un eveniment de vară special.
Vizitatorii pot urma firul botanic de jur împrejurul lumii, admirând cele mai diverse şi rare specii de plante. 22.000 de specii de plante sunt găzduite în grădina botanică din Berlin, ceea ce o transformă într-una din cele mai bogate obiective de acest gen din lume.
Printre plante, vizitatorii vor fi surprinşi cu diverse înscenări artistice, stimulând toate simţurile în cadrul acestui eveniment. Se pot auzi basme de Hans Christian Andersen şi Fraţii Grimm, dar şi citate care ţin de limbajul de zi cu zi referitor la plante. Seara nu mai poate fi auzit cântul păsărilor, însă artiştii invitaţi vor cânta pentru vizitatori muzică clasică, swing şi pop pe mici podiumuri sau chiar scene mari amenajate special pentru acest eveniment.
Mixul dintre lumini, muzică, interpretare, lecturi şi delicii culinare se contopeşte sub forma unui eveniment neobişnuit, care tinde să devină tradiţie în capitala Germaniei.

Noaptea lungă a muzeelor
Noaptea lungă a muzeelor este deja o instituţie stabilă în Berlin. De două ori pe an îşi deschid porţile cele peste 100 de muzee şi săli de expoziţii, dând posibilitatea vizitatorilor să vizioneze expoziţii, colecţii şi instalaţii între ora 18 şi ora 2. În plus, în diferite puncte ale oraşului există lecturi, concerte şi spectacole de teatru.
Ajunsă deja la cea de-a 29 ediţie, noaptea lungă a muzeelor are ca temă principala muzica. Ea se raportează la marea expoziţie numită „Muzica în viaţa popoarelor” din 1927, care a promovat pentru prima oară muzica într-un context intercultural. La miezul nopţii, toate corurile şi orchestrele amplasate în oraş, vor cânta sincron, antrenând şi publicul.
Evenimentul are loc tot timpul în ultima sâmbătă din ianuarie şi august – anul acesta pe data de 27 august. Peste 400km2 de spaţii expoziţionale vor participa la acest eveniment care atrage anual din ce în ce mai mulţi turişti.

Comentarii articol

commentarii

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016