Kulturkombinat

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 3 – Retro Biciclete

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 3 – Retro Biciclete

Există biciclete practice şi biciclete care sar în evidenţă: bucşă din aur, furcă suplă, şa personalizată, look retro. Producătorii se inghesuie să ofere bicicliştilor modele elegante, pentru oraş, având în vedere faptul că ciclismul nu mai reprezintă pentru locuitorii marilor oraşe doar o activitate de week-end, ci un mod de deplasare fiabil şi rapid.

Conservatorii vor considera nostim faptul ca bicicletele au devenit pentru multă lume o parte a personalităţii, conform principiului „arată-mi bicicleta ta, şi îţi voi spune cine esti”. Pentru început, cursierele şi mountain-bike-urile acaparaseră atenţia, concentrându-se în special pe tehnica: cadru din carbon, jante uşoare, sisteme de iluminare inteligente, care reprezentau practic echipamentul nelipsit pentru stradă. Dar există şi biciclişti, care nu vor decât să se deplaseze pe bicicletă şi descoperă astfel bicicleta ca pe un simbol al statutului – ceea ce a reprezintă un bun prilej pentru producători să dezvolte conceptele şi design-urile existente, şi să le combine în moduri interesante.
În cazul bicicletelor pentru oraş, cea mai în vogă bicicletă este bicicleta cu butuc fix, cel mai vechi tip de bicicletă. Aceste biciclete au o singură viteză şi nu au roţi libere, ceea ce presupune pedalare continuă pentru deplasare. „Fixies”, cum sunt numite în limbajul urban, au avantajul de a avea uzură mică, dar şi de a arăta foarte bine, prin design-ul simplificat.
Look-ul retro este de asemenea foarte căutat, mai ales atunci când bicicleta pare să fi stat într-un muzeu în ultimii 50 de ani, şi doar câteva piese să îî trădeze noutatea. Mânere din piele, coşuri pentru bagaje, roţi suple, culori elegante – cam aşa sună oferta producătorilor, care se înghesuie fie să reinventeze modele vechi de 100 de ani cu tehnologie modernizată, sau să creeze modele noi în stil retro pentru publicul din ce în ce mai larg.

Comentarii articol

commentarii

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016