Kulturkombinat

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 4 – Jocuri live în jungla unui oraş

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 4 – Jocuri live în jungla unui oraş

Ne-am jucat badminton şi petangue până acum. Ce ne mai rămâne de făcut?  Nu avem cum să ne plictisim, pentru că oraşul ne oferă multe alte posibilităţi de interacţiune socială: clasicul joc Scotland Yard poate fi jucat de minune în marile oraşe, aşa cum se joacă spre exemplu în Berlin. Jucătorii intră în rolurile lui Mister X şi a detectivilor care îl urmăresc. Chiar şi jocurile destinate mai degrabă zonelor extraurbane, cum ar fi vânătoarea cu indicii sunt la mare căutare pe străzile Berlinului.

Misiunea urbană a lui Mister X


Interacţiune, suspans, tactică şi coordonare. Pe scurt: joaca de-a Scotland Yard e la modă în marile oraşe! Regulile jocului sunt simple iar distracţia e asigurată! Rolul lui Mister X este jucat de două persoane. Norocoşii care primesc acest rol trebuie să se strecoare în reţeaua de transport în comun, timp în care ceilalţi jucători formează echipe de detectivi. Alţi doi jucători reprezintă centrala telefonică şi coordonează desăşurarea jocului. Scopul este găsirea lui Mister X într-un anume interval de timp, cel mai uzual timp fiind de 3 ore. Echipa Mister X nu are voie să folosească taxiurile şi are la dispoziţie doar un anumit număr de călătorii cu metroul, tramvaiul şi autobuzul. Pietonalele îi sunt interzise lui Mister X, în afara cazurilor în care sunt necesare pentru a se deplasa de la o staţie de transport în comun la alta.


Dotată cu pokerface, pălărie şi ochelari de soare, echipa Mister X trebuie să pornească în oraş cu o jumătate de ora înaintea celorlalţi jucători, având un plan de joc prestabilit care cuprinde planul reţelei de transport în comun. Mister X trebuie să  raporteze centralei poziţia sa în oraş la fiecare 20 de minute, centrala comunicând datele mai departe către detectivi. Dacă Mister X nu reuşeşte să îşi comunice poziţia în timp util din cauza traficului, i se scade din timpul corespunzător următoarei comunicări. Toate datele şi poziţiile jucătorilor sunt păstrate pe un plan de joc de către centrală, aceasta coordonând împreună cu echipele de detectivi pentru o strategie de căutare a lui Mister X. Echipa Mister X este „prinsă” în momentul în care una din echipele de detectivi a ajuns în aceeaşi staţie.

Vânătoarea cu indicii


Vânătoarea cu indicii ne aduce aminte de Huey, Dewey şi Louie (nepoţii lui Donald Duck), care făceau parte din organizaţia Junior Woodchucks, dar şi de excursiile din şcoala generală. Ghicitorile interactive pot fi şi azi, chiar şi pentru adulţi, extrem de distractive. Vânătoarea cu indicii este cu atât mai interesantă dacă se petrece în oraş – indiciile şi ghicitorile pot fi ascunse oriunde. O echipă formată din doi sau trei jucători pune la cale un plan diabolic, stabilind în primul rând o rută care să poată fi parcursă în 2-3 ore. În intersecţii sau la bifurcaţii, vânătorii primesc întrebări de la conducătorii de joc, sau chiar indicii sub forma unor mesaje codate cum ar fi desene, şnururi, etichete de bere sau baloane. În oraşe mari precum Berlinul se poartă şi întrebări legate de istoria oraşului. Chiar şi glume sau ghicitori din domenii precum logică, istorie, matematică şi altele sunt permise şi chiar încurajate. Fantezia nu are limite pentru acest joc! Toate întrebările şi răspunsurile sunt transmise prin telefonul mobil. Ajunşi la ţinta propusă, ne răsfăţăm cu o bere?

Şi ţineţi minte: NU TREBUIE SĂ FII COPIL PENTRU A TE DISTRA PE CINSTE!

Comentarii articol

commentarii

Kulturkombinat

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016