Kulturkombinat

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 6 – Când e vară, bine-mi pare!

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 6 – Când e vară, bine-mi pare!

Bun venit în anotimpul preferat! Temperaturi caniculare? Soare puternic? Vacanţă? Perfect! E timpul să petrecem mai mult timp în aer liber, acolo unde oferta este bogată. În Berlin, lumea „migrează” spre afară încă de la primele semne de vreme bună şi soare. Iată câteva dintre locurile lor preferate pentru temperaturi înalte:

Grădini de vară şi terase

Pe malul râului Spree există o sumedenie de terase şi pontoane spre care berlinezii se înghesuie pentru a se răcori cu o limonadă sau cu o bere într-un peisaj ceva mai ne-urban. Nici grădinile de vară şi terasele din centru oraşului nu duc lipsă de clientelă.

Gelaterii

Vremea pentru îngheţată. Şi anume – în vafe, în pahare sau…pe băţ. Străzile sunt împânzite de gelaterii ambulante care produc îngheţata pe loc, în maşinării speciale. Unele gelaterii păstrează chiar şi mici surprize ascunse în îngheţata de diverse sortimente.

Grătare

Fie singur, fie cu gaşca, berlinezului îi place grătarul. De aceea, poate nu este de mirare faptul că în Berlin există nenumărate locuri special amenajate pentru grătare pe care sfârâie cârnaţii.

Spaţii pentru picnic

Un picnic poate fi organizat în principiu în orice parc sau în orice grădină din Berlin (ca în orice ţară civilizată, nu există interdicţia de a călca pe iarbă!). Rămân însă o opţiune valabilă şi zonele din apropierea Berlinului, pentru cei care vor să se rupă de cotidian.

Cinematografe în aer liber

Când apune soarele, mai scad şi temperaturile caniculare – şi atunci este momentul perfect pentru a merge la un cinematograf în aer liber. Oferta cuprinde filme clasice, filme noi, dar şi filme consacrate. Unele cinematografe sunt amenajate în parcări, altele în zone urbane unde se poate permite proiecţia. O nouă modă, originară în America, a pătruns şi în Germania de curând: cinematografele ambulante, care se plimbă din cartier în cartier în fiecare seară. Şi – să recunoaştem – un film văzut sub cerul liber poate fi extrem de distractiv.

Concerte în aer liber

Berlinul nu a fost niciodată ocolit de artişti. Anual, vara au loc zeci de spectacole pe scenele amenajate în oraş sau spre periferie. De la muzică clasică, swing şi jazz, la pop, hip-hop şi techno, berlinezii pot asculta exact ceea ce îşi doresc. Să nu uităm că vara au loc festivalurile, care adună un public considerabil, aducând pe scenă favoriţi ai momentului.

Pieţele de vechituri

Un cadou original pentru familie, o oglindă veche sau mii de alte obiecte mici şi mari, fără de care locuinţa nu ar mai fi la fel de personalizată, colorată şi bogată – cam aşa arată o piaţă de vechituri, care deja a devenit tradiţie de zeci de ani în Berlin.

Piscine şi ştranduri

Indiferent dacă este vorba despre o piscină exclusivistă sau despre un ştrand public, săritura în apa rece este cea mai preferată modalitate de a se răcori! Chiar şi în râul Spree este permis scăldatul, pe zone special amenajate, pentru a nu prezenta nici un pericol.

Sporturi distractive

Berlin este un paradis pentru timpul liber vara! Există piste pentru jogging, pentru biciclete, există spaţii special amenajate pentru ski acvatic, pentru căţărat, pentru paraşutism, se pot face cursuri de echitaţie şi multe alte tipuri de sport, care se practică cel mai bine acum. Să nu uităm de preferinţa berlinezilor pentru volley, pentru care există plaje special amenajate pe malul râului Spree. Nici skaterii nu sunt uitaţi – există rampe special amenajate pentru ei în tot oraşul.

Krazy Town

Krazy Town este un campus în care atât copii, cât şi tinerii şi adulţii au posibilitatea să fie activi sportiv. Inteligenţa şi mobilitatea le este antrenată la Laser Maze, în mersul pe Segway, sau pe terenurile de golf. Există şi o ofertă largă de jocuri de societate noi şi vechi, care pot fi împrumutate. Centrul este deschis tuturor, şi nu necesită membership.

Comentarii articol

commentarii

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016