Kulturkombinat

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 7 – Fingerboarding

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 7 – Fingerboarding

„Fingerboarding” este noul sport distractiv care îşi face marşul triumfal prin Berlin. Clase întregi de copii nu îşi pot lua degetele de pe micile board-uri, vâjâind peste rampe în miniatură care costă până la 1500 de euro. Pentru astfel de sportivi, apar chiar şi concursuri internaţionale.


Geronimo vâjâie plin de elan cu board-ul său pe rampă – o uşoară săritură şi deja a ajuns la capătul balustradei. Placa sa stă strâmb, în timp ce roţile se învârtesc în gol. La coborâre, board-ul cade într-o parte, în semn că aşa numitul „slidetrick” nu a reuşit. Dar tânărul este relaxat, cu toate că îşi dă seama că „pe un skateboard adevărat ar fi putut fi periculos”. Board-ul pe care tânărul îşi exersează trucurile este doar o versiune în miniatura, pe care o manevrează doar din degetul arătător şi din cel mijlociu.

Un magazin plin de mini-board-uri

Ore întregi sunt exersate „flip-uri” şi „grind-uri”, aşa cum se numesc aceste trucuri pe scena skateboard-ului, făcând board-urile să sară şi să se învârtească în jurul propriei axe. Între tineri, acest virus contagios al fingerboarding-ului s-a împrăştiat deja. De vină? Un magazin, în care totul se învârte în jurul acestor mici board-uri.

Totul a pornit de la un skateboarder dedicat trup şi suflet acestui sport, care visa încă de mic copil ca poate câştiga şi bani din acest sport. Din păcate, în urma unor multiple operaţii la genunchi, Timo, înrăitul skateboarder, a fost nevoit să renunţe la sportul său preferat – însă nu în totalitate, deoarce cunoştea încă de la sfârşitul anilor 90 pasiunea pentru fingerboarding.

În timpul pe care îl petrecea prin clinici de specialitate, folosea tava pe care îi era adusă mâncarea pe post de rampă pentru fingerboard. Exersând, a devenit maestru în aşa-numitul „kickflip” – rotaţia în jurul propriei axe. Nu a mai durat mult până când Timo să se înscrie la concursurile naţionale pentru Fingerboarding. Premiul I la campionatul mondial din 2009 i-a dat impulsul de a-şi deschide o afacere, pentru pasionaţii de fingerboarding: în magazinul său există nenumărate modele de fingerboarduri, şi mai mult decât atât – chiar şi 3 parcuri în miniatură, special amenajate pentru micile plăcuţe, care sunt disponibile gratuit oricărui fan.

Modelele existente în magazinul lui Timo au preţuri variabile între 7 şi 1500 de euro, în funcţie de calitatea materialelor din care este realizat fingerboard-ul. Cele mai scumpe modele facilitează însă şi drumul spre performanţă.

Cert este însă că există mii de tineri pasionaţi de astfel de activităţi, care exersează împreună şi schimbă experienţe. Chiar şi adulţii preferă să se joace cu un fingerboard. Până la urmă, fingerboardingul nu are limite de vârstă şi nu are riscuri, şi este extrem de distractiv.

Şi acum, o mostră de fingerboarding într-un binecunoscut videoclip Moby:

Comentarii articol

commentarii

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016