Kulturkombinat

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 8 – Tape StreetART

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 8 – Tape StreetART

Ca şi mai înainte, suntem fascinaţi de posibilităţile creative pe care le oferă banda adezivă, mai ales din punct de vedere al eficienţei cu care se poate face artă în spaţiile urbane folosind numai banda adezivă şi imaginaţia. Deja de ceva timp, un trend s-a transformat în artă: banda adezivă colorată capătă forme tridimensionale şi sugerează diverse idei pregnante ale momentului.

Berlinul este o imensă pânză, care stă la dispoziţia multor artişti, indiferent de naţionalitate, sex sau gen de artă. După 1990, arta stradală a început să devină componentă fundamentală a Berlinului, dând un plus personalităţii. Arta realizată cu ajutorul benzii adezive poate apărea oriunde: în natură, pe clădirile părăsite, pe cele mai animate străzi sau chiar şi în centrele comerciale des frecventate.
Mulţi artişti au renunţat la a crea artă urbană cu spray-uri în favoarea benzii adezive. Aceasta poate fi manevrată foarte uşor, este rezistentă şi permite retuşuri şi chiar şi greşeli, fiind uşor de dezlipit. Pe suprafeţe mari sau mici, pe borduri, pe trotuare sau pe clădiri – nu contează unde! Artiştii TapeArt ştiu să speculeze la maxim caracteristicile benzii adezive în orice circumstanţă.

Ceea ce a înfrânat însă dezvoltarea acestui tip de artă este costul relativ ridicat al benzii adezive în comparaţie cu alternativele mai obişnuite, cum ar fi hârtia sau cartonul. Însă în Berlin a fost inaugurat de curând un magazin specializat de benzi adezive de toate felurile care promovează arta nonconformistă din bandă adezivă. În viitor va fi posibilă şi achiziţionarea unor cantităţi mai mari de material, o dată ce industria va creşte.

Comentarii articol

commentarii

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016