Kulturkombinat

„Povestiri despre Berlin”: episodul 9 – Shop ‘Til You Drop

„Povestiri despre Berlin”: episodul 9 – Shop ‘Til You Drop

„Shop ’til you drop” – acesta este sloganul Nopţii de shopping din Berlin. Cine nu îşi doreşte produse de marcă, la preţuri de nimic? Cui nu îi place să îşi schimbe obiceiurile de shopping, transformându-le într-o activitate nocturnă distractivă? Noaptea de shopping în Berlin se termină atunci când nu mai este nimic de cumpărat!

Din anul 2000, această noapte a consumatorilor este sinonimă în Berlin cu shopping-ul excesiv, fiind cel mai important eveniment de shopping din Germania. Evenimentul are loc de două ori pe an, primăvara şi toamna şi adună la fiecare ediţie aproximativ 500.000 de vizitatori şi cumpărători, incluzând şi autobuze pline cu turişti sosiţi special pentru acest eveniment. Zona de shopping se întinde pe o suprafaţă enormă, între Piaţa Wittenberg, trecând prin Kurfürstendamm, până la Neuer Kranzler Eck – deci aproximativ o milă de cumpărături şi amuzament. Până târziu, către dimineaţă, lumea cheltuieşte sume minore pentru achiziţii majore.


Dar nu doar magazinele sunt singurul motiv pentru care acest eveniment adună atâţia vizitatori. Nici Noaptea lungă a Muzeelor nu atrage doar prin artă, ci şi prin alte activităţi conexe, sau nu care transformă evenimentul într-unul multicultural. Noaptea de shopping din Berlin propune o petrecere de shopping, adică o combinaţie reuşită între shopping, petrecere şi divertisment. În acest sens, partenerii sunt Opera Germană din Berlin, Grădina de Iarnă Variete, Teatrul Ku’damm şi multe alte locaţii aflate pe traseu. Sute de magazine, restaurante, baruri, teatre şi cinematografe îşi mută activitatea noaptea pentru a oferi cumpăratorilor un eveniment plăcut. Pe Kurfürstendamm are loc chiar şi un festival stradal, unde sunt comercializate obiecte handmade sau obiecte foarte ieftine.
Deci – şansele sunt mari să te pricopseşti cu chilipiruri sau să achiziţionezi obiecte de marcă la preţuri mici. Poţi viziona apoi un film, sau poţi mânca în oraş, şi asta chiar în toiul nopţii. În afară de ora târzie şi ofertele interesante totul pare ca o sesiune de shopping normală. Enjoy!

Comentarii articol

commentarii

Kulturkombinat

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016