Kulturkombinat

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 12 – Pentru faptă şi răsplată: Pubelele cântătoare

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 12 – Pentru faptă şi răsplată: Pubelele cântătoare

Cine spune că şi anume coşurile de gunoi sunt bune numai pentru a arunca deşeuri? Pubelele cu personalitate au umplut parcurile din Berlin în scop educativ, iar pentru a educa locuitorii marelui oraş în ideea unui spaţiu verde fără gunoaie, Park Sound Project a găsit o soluţie interactivă.
În spatele acestui proiect se ascund pubelele cântătoare care au fost amplasate singular în parcuri. De fiecare dată când un vizitator foloseşte pubela, răsună un cântecel anti-gunoi chiar din pubelă.

Modul de funcţionare al pubelei cântătoare este foarte simplu şi se bazează pe energie solară. Pe fiecare pubelă se află un panou solar, iar melodia porneşte automat prin intermediul unor senzori de căldură care sesizează căldura corpului atunci când se întinde mâna către coşul de gunoi. Atunci când coşurile de gunoi sunt pline, temperatura nu se mai modifică, iar ele nu mai „cântă” până când nu sunt golite.


Ideea Park Sound Project este demnă de laude şi transmite un mesaj clar: haideţi să lăsăm în urmă spaţii verzi curate pentru că nimeni nu va sta sau se va juca maine cu plăcere în gunoi. Cu toate astea, multă lume se întreabă dacă această campanie va avea efectul educativ scontat şi dacă lumea va ţine cont de curaţenia din parcuri, chiar şi după ce pubelele cântătoare vor fi dispărut.
Cu toate că unele dintre instalaţii au fost vandalizate, pentru multă lume au însemnat un semnal de alarmă. Opinia publică a fost motivată să se preocupe de această problemă a gunoiului în oraş şi să ia mai des atitudine, chiar mulţi artişti consacraţi ai Berlinului implicându-se în acest proiect concertând pentru această cauză.

Mai multe detalii puteţi găsi chiar pe site-ul oficial Park Sound Project.

Comentarii articol

commentarii

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016