Kulturkombinat

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 13 – Parcul Zidului

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 13 – Parcul Zidului

Parcul Zidului: un microcosmos în viaţa urbană berlineză, este întotdeauna o atracţie pentru a se deconecta de hectica oraşului. Către sfârşitul de săptămână, zona verde din Prenzlauer este populată de sute de oameni si totuşi, reprezintă încontinuu o atracţie deoarece duminică dimineaţa are loc aici o piaţă de vechituri, iar spre ora 15 se adună şi mai multă lume atunci când începe programul de karaoke.

Pe vechiul amplasament al zidului Berlinului, între cartierele Prenzlauer Berg şi Wedding (unul dintre cele mai sărace cartiere berlineze), se află astăzi Parcul Zidului (Mauerpark) – un loc cât se poate de viu, destinat sporturilor, jocului şi muzicii. Parcul Zidului este un punct de întâlnire foarte popular – aici se poate profita de imensul amfiteatru şi de şezloangele şi scaunele aşezate special pentru plajă. Pe o suprafaţă de gazon imensă, în zona fostei Gări de Nord, există şi un parc special pentru sporturi.

Din anul 2005, plimbarea de duminică se orientează de cele mai multe ori spre piaţa de vechituri din acest parc. Pentru sume foarte mici de bani, vizitatorii pot cumpăra obiecte de uz casnic, haine, biciclete, instrumente muzicale, articole de design sau obiecte lucrate manual. Vânzătorii sunt de cele mai multe ori studenţii sau locuitorii din zonă care scot la vânzare aceste obiecte din pură plăcere. Pentru a veni în întâmpinarea cumpărătorilor, în piaţa de vechituri există mici tarabe de unde se poate cumpăra ceva de ronţăit sau de băut, pentru ca shopping-ul să poată continua.

După ora 15.00, atmosfera se linişteşte – vine timpul pentru karaoke. Nu este vorba despre talent sau despre tonul potrivit, ci pur şi simplu despre distracţie – care dă întotdeauna tonul. Singura regulă aplicabilă este să ai un loc asigurat şi să participi fie la karaoke, fie la dans!

Comentarii articol

commentarii

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016