Kulturkombinat

Din şifonieru’ lu’ bunicu’

Din şifonieru’ lu’ bunicu’

Dacă nu e cravată sau curea, e „so out of fashion”. Greşit. Aş vrea să vă văd acum mai degrabă căutând papioane, butoni şi bretele prin şifonierul bunicilor voştri decât umblând în ţinutele clasice. Retro is back!

Cravata face deja parte din lumea bussines şi nu poate varia decât prin lăţime sau culori şi imprimeuri ca să iasă în evidenţă. O cravată subţire dă bine la o petrecere, dar cât de interesant ar fi un papion în locul acesteia? Hmmm…nu aţi aflat încă secretul unei cămăşi moderne? E simplu… absolut orice fel de accesoriu pe care îl purtau bunicii, ceva simplu şi deloc extravagant… dar face toţi banii!

Papionul nu era purtat decât la ocazii speciale, şi se punea foarte mult preţ pe culoarea potrivită ocaziei, probabil din teama de a nu fi confundat cu ospătarul. Cel mai înalt dresscode este papionul alb, din bumbac, nu din mătase – cum se crede de obicei. Papionul exprimă individualitate şi stil, chiar dacă este purtat la o ocazie obişnuită, pentru că azi nu mai trebuie purtat neapărat la smoking sau frac. Se poate purta şi la un tricou. Şi asta într-adevăr rupe codurile.

Atâta timp cât nu sunt purtate în stil clasic, ci dau un aer fresh, papionul, cravata şi bretelele trebuie să încalce canoanele. Un tricou simplu, asortat unui papion şi în cele din urmă şi unor bretele. Într-o astfel de combinaţie, nimic nu poate fi banal sau prăfuit, dar trebuie ţinut minte că bretelele ţin locul curelei şi nu au rolul de a ţine pantalonii „în gât”. Nu se mai evită nici pantalonii mai scurţi, sau pantofii mai clasici. Bunicii vor fi încântaţi!

Adăugăm pe listă şi butonii pentru manşete şi batistele din mătase. Nu trebuie să fie totul clasic până la capăt, pentru că există nenumărate modele şi imprimeuri, mai nostime sau mai serioase, care nu sunt neapărat extravagante. Pe post de butoni pentru manşete se pot folosi părţi uzate ale unui mecanism de ceas sau chiar bucăţi de piele împletite într-un mod rustic.
Deci… un accesoriu vechi nu este neapărat neinteresant. Daţi iama în şifonierul bunicilor, ei ştiu cu siguranţă ce se poartă acum!

Comentarii articol

commentarii

Kulturkombinat

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016