Kulturkombinat

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 16 – Troc în loc de talcioc

„Povestiri despre Berlin”: Episodul 16 – Troc în loc de talcioc

Iar ai dat greş la ultimul shopping şi nu îţi mai place ce ai achiziţionat? Nu-i nimic. Undeva în oraş există cu siguranţă cineva care s-ar bucura de eşecul tău. Şi asta nu la modul ironic, ci foarte serios. Îţi poţi schimba hainele pe care nu le mai doreşti cu ceva drăguţ al altcuiva la o petrecere cu schimb de haine!

Fiecare dintre noi are nişte haine care zac în dulap aşteptând să le dea cineva atenţie – măcar o molie. Şi dacă nu doreşti să îţi vinzi lucrurile într-o piaţă de vechituri, în Berlin ai ocazia să scapi de lucrurile nedorite în schimbul altora care îţi atrag atenţia.
Ideea de petrecere provine din Anglia, şi a ajuns încet-încet şi în Berlin. Tot ce ai nevoie pentru a participa la o astfel de petrecere este un teanc de haine curate, fără defecte sau pete, care se află încă în starea de a fi purtate. Nu sunt excluse genţile, ochelarii sau alte accesorii de care nu mai ai nevoie. Împachetate chiar şi într-un lighean sau într-o cutie, sunt gata de petrecere!

Pe internet se găsesc o mulţime de comunităţi în care membrii îşi dau întâlniri pentru a face troc. O alternativă sunt evenimentele de acest gen organizate de cafenele, cluburi sau baruri în care această activitate are deja tradiţie. De obicei, hainele aduse de fiecare sunt întinse pe sârme – sau în cel mai bun caz, pe umeraşe agăţate de stative. Pantaloni, bluze, pulovere, blugi, şi multe altele îşi aşteaptă noii posesori.
Petrecerile cu schimb de haine sunt o alternativă cât se poate de interesantă la talciocuri, magazine second hand sau … donaţii de haine vechi. Şi cu această ocazie poţi socializa cu lume nouă, şi poţi lega prietenii noi, având la dispoziţie şi gustări şi băuturi. Muzica este tot timpul de efect, potrivită unei astfel de activităţi. Ia caută rapid prin dulap! Nu-i aşa că ai avea câteva haine de dat la schimb?

Comentarii articol

commentarii

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016