Kulturkombinat

Kulturhaus – membru cu drepturi depline al „ClubCommission Berlin”

Kulturhaus – membru cu drepturi depline al „ClubCommission Berlin”

Kulturhaus a devenit începând cu 1 septembrie 2011 membru cu drepturi depline al „ClubCommission Berlin”, asociația profesională a cluburilor din Berlin. Această asociație a fost formată de principalele 121 de cluburi din Berlin, printre care se numără desigur și foarte cunoscutul Berghain, locul 1 mondial după clasamentul întocmit de „New York Times” sau locul 3 mondial conform „Bilboard”, la categoria cluburi.

Kulturhaus Bukarest este singurul club din exteriorul Berlinului care a fost acceptat ca membru cu drepturi depline în această organizație. Ăsta este motivul pentru care pe site-ul nostru, în partea din dreapta, sus, a apărut sigla „ClubCommision Berlin” cu portocaliu.

Asociația reprezintă interesele membrilor săi și a creat un uriaș networking ce acoperă întreaga zonă creativă din Berlin (agenții de creație, case de discuri consacrate sau label-uri independente, organizații de drepturi de autor, agenții de booking, artiști independenți, DJ, VJ, label-uri de fashion, handmade, dezvoltatori de platforme online, ziare și reviste cu specific muzical sau de lifestyle, organizații guvernamentale ce sprijină financiar formații muzicale aflate la debut, etc.). Astfel, bazele de date ale fiecărui membru devin accesibile și celorlalți membri și sunt încurajate schimburile reciproce de artiști, personal de specialitate, jurnaliști, organizatori de evenimente sau festivaluri etc. Un fel de Uniunea Europeana a cluburilor din Berlin.

Echipa de management din Kulturhaus a participat în vara care tocmai a trecut, împreună cu șefii celorlalte cluburi membre din Berlin, la cursuri de specializare pe diferite domenii (organizare de club, legislație locală și europeană, producție de eveniment, marketing de eveniment, securitate de club, etc.). Erau cursuri și seminarii ce durau 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână. Și culmea, toată luna august au fost la Berlin maxim 15 grade. Cică a fost cea mai friguroasă vară din ultimii 30 de ani (din Berlin desigur). Și bomboana pe colivă, a plouat în fiecare zi cu excepția a două zile, una la începutul lui august, și una pe la mijloc.

Și pentru că tot suntem membrii unei mari familii, vom organiza la Kulturhaus unele seri mai speciale, iar dacă acestea sunt digerate de public, le vom extinde. Vom aduce cu ajutorul asociației în fiecare dintre aceste seri DJ-ii rezidenți din câte un club faimos din Berlin. Ei își vor face programul obișnuit din Berlin, ca și cum s-ar adresa publicului de acolo. La început, probabil că vor fi mai greu de digerat derapajele muzicale locale (liniile personale și elitiste abordate) dar cu timpul ne vom familiariza cu ele. Vor fi servite ca seri obișnuite de club, cu intrare liberă. Bineînțeles anunțate dinainte, să nu zică lumea că am luat-o razna cu clubul.

Pe măsura posibilităților, vom încerca și drumul invers: să trimitem noi artiști români în câte un club din Berlin, să se adreseze publicului local. Tot pentru seri normale de club. Pe vremuri, chestiile astea se chemau schimburi culturale. Acum se cheamă multiculturalitate, globalizare, interferență, melting pot.

Comentarii articol

commentarii

Kulturkombinat

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016