Kulturkombinat

„Povestiri despre Berlin”: episodul 21 – Prinzessinnengärten

„Povestiri despre Berlin”: episodul 21 – Prinzessinnengärten

Pe timp de vară, revenim la posturile de blog, mai ales că e nevoie de ceva răcoritor de care trebuie să vă povestesc. Tot în legătură cu Berlinul pe timp de vacanţă, aşa cum v-am obişnuit şi în postările anterioare. Primul lucru, să ne uităm la aceste două fotografii:

Gradina Urbana Berlin

Ei bine, este vorba despre unul dintre cele mai cunoscute şi mai mari proiecte de grădinărit urban din Berlin. Se situează în Kreuzberg şi se numeşte Prinzessinnengärten. Ştim, un nume cam dificil şi lung, multe puncte la Scrabble, dar e bine să-l notaţi în lista de locuri de vizitat în Berlin atunci când veţi avea ocazia, nu numai pentru că este un loc frumos şi plăcut plimbării, ci şi o reuşită transformare în verde natural, vegetaţie oriunde vezi cu ochii dintr-un loc urban părăsit de pe Moritzplatz. Totul creşte la fel de verde în containere de mobilă şi în locuri special amenajate pentru a fi depozitate cu uşurinţă în mijloace transportabile, deoarece oraşul nu lasă acestei plăceri decât un termen de un an, apoi grădina trebuie mutată. Nu ştim de ce încă, dar ne vom interesa, iar pentru că strategia nu este una avantajoasă pentru locul acesta mirific, ei bine, recomandabil este ca toată lumea să viziteze şi să cumpere produsele şi/sau să doneze. Inclusiv turiştii, pentru că este loc sub soare pentru oricine acolo.

Pe lângă oferta mare şi diversă de verzituri, flori şi legume pe care le poţi cultiva singur sau le poţi cumpăra de la propriul lor Kiosk, Prinzessinnengärten deţine şi o cafenea foarte intimă şi un restaurant cu un meniu zilnic, axat pe, desigur, mâncare organică, sănătoasă. Încă un plus pe răbojul motivelor de vizită. În acelaşi timp, proiectul a fost gândit în aşa fel încât să creeze un cerc social în Kreuzberg, o comunitate de oameni care, chiar dacă sunt diferiţi în alte activităţi, ce-i uneşte e pasiunea pentru grădinărit, un loc şi un mijloc ce nu numai că te hrăneşte, dar te şi educă şi te face să socializezi în mod plăcut.

În câteva cuvinte, un loc încântător şi răcoros de vizitat în Berlin pe timp de vară, dacă desigur aveţi ocazia.

Adresa: prinzessinnengarten.net

Prinzessinnengärten, Moritzplatz, Berlin-Kreuzberg
Metrou: Moritzplatz
Cafeneaua grădinii şi restaurantul sunt deschise în fiecare zi între orele 12.00 şi 20.00.

Comentarii articol

commentarii

Kulturkombinat

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016