Kulturkombinat

“Povestiri despre Berlin”: episodul 22 – Olimpiada Hipsterilor

“Povestiri despre Berlin”: episodul 22 – Olimpiada Hipsterilor

Poate că nici nu vreţi să  ştiţi cum e astăzi vremea la Berlin. Soare, 21 de grade, cam aşa, bun venit invidie, aşează-te puţin, la noi e mai cald şi asta nu ne prea mulţumeşte, mai ales între zidurile din Bucureşti (noi oricum avem limonadă rece pentru toţi, chiar şi diseară, aşa că…). O zi perfectă pentru un festival în aer liber ieşit din comun pentru unii oameni, dar nu şi pentru ei, berlinezii, festival care se pare că va deveni tradiţie şi un concurs pe măsură, ajuns la a doua ediţie: Olimpiada Hipsterilor 2012 (Hipster Olympiade 2012).

Da, e adevărat, catalogarea oraşului Berlin drept capitala mondială a hipsterilor nu e de colo, iar turişti dintr-o grămadă de ţări vin să viziteze ceea ce şi-a făcut imaginea asta până acum cu plăcere, nesiliţi de nimeni. Bine, chiar şi termenul de catalogare  e cam ambiguu în această perioadă, dar despre asta vom vorbi probabil într-un alt articol, mai pe larg.

Important este că astăzi sunt aşteptaţi la liniile de sosire cam 3000 de oameni, atât hipsteri cât şi prietenii lor, pentru că poate veni oricine, denumirea fiind doar aşa, de dragul artei. Va fi muzică bună aşa cum a fost şi anul trecut, va fi băutură din belşug şi multe concursuri care de care mai năştruşnice, după cum urmează:

– În locul deja celebrei (sau prea mainstream) curse cu saci, s-a inventat cursa cu traiste de rafie.

– În locul deja celebrei aruncări cu potcoava la cui, s-a inventat aruncatul cu perechea de ochelari cu ramă groasă, nu se ştie dacă la cui, din regulament noi am înţeles cum că distanţa cea mai lungă câştigă.

– Cursa de alergat în skinny jeans, care pe cât de simplă pare, e de văzut, mai ales de văzut. De alţi oameni.

– În locul jocului cu cercul, cursa de pahare de cafea. Cele de carton, de la Starbucks mai ales, mai uşoare şi mai ecologice, chiar şi mai rapide decât paharele normale de plastic sau de sticlă.

Există chiar şi un site (www.hipster-olympiade.de) pe care lumea s-a înscris şi poate citi regulamentele concursurilor şi programul festivalului, chiar şi o pagină de Facebook în care comunitatea de hipsteri se mobilizează atât pe ei cât şi pe prietenii lor. Toate acestea pentru o ediţie a unui eveniment ce sigur va scoate mult mai multă lume în stradă decât s-a anunţat în prealabil. Nu de alta, dar chiar e frumos afară. Afară la Berlin, desigur.

Dacă vreţi să aflaţi cum se desfăşoară acest festival în aer liber, iată cam ce s-a întâmplat anul trecut, la glorioasa primă ediţie:

Sursa foto: http://www.facebook.com/Kultmucke

Comentarii articol

commentarii

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016