Kulturkombinat

COLECŢIA DE OAMENI KULTURHAUS – Andrei Lăcătuş

COLECŢIA DE OAMENI KULTURHAUS – Andrei Lăcătuş

Andrei Lăcătuş e… hai că ştii cine e Andrei Lăcătuş. Sau îi zici Shurubel? E tipul ăla care se încăpăţânează să-ţi arate că la 24-25 de ani poţi să faci exact ce-ţi place şi să ai şi o carieră mişto fără să ai parinţi bogaţi sau, după caz, sâni pompaţi (el chiar a refuzat un implant cu silicon atunci când i s-a oferit). Omu’ face radio la 21, tv la Utv, online comedy la 10lucruri.ro şi în fiecare vineri se exorcizează pe scena de sus, în Kulturhaus. Şi când spunem asta, nu e o metaforă. Încă nu ne-am dat seama cum poate să schimbe şi cd-urile cu muzică şi, în acelaşi timp, să facă la fel ca toţi dracii petrecăreţi în faţa pupitrului. Hai să facem o excursie prin capul lui agitat!

1. De ce iţi place Kulturhaus?
Kulturhaus a fost pentru mine o vamă veche în Bucureşti, un loc unde bei şi nu simţi că plateşti, unde te combini doar de binevoieşti! E liberhaus, e funhaus şi e haoshaus. Kultur mi-a dat nişte poveşti de happy-chaos pe care n-o să le uit prea curând!

2. Fă o scurtă poveste folosind cuvintele: combinat, paznic, baie, bere, sus sau jos?
Ea iese de la baie. El se ceartă cu un paznic. „Bă băiatule, ţi-am zis că dacă te urci cu picioarele pe canapea te dau afară!”. Ea intervine. Habar n-are cine e tipul ăsta dar intervine. „E cu mine. Am eu grijă. Vă rog nu-l scoateţi afară!”. Paznicul se dă înapoi, zâmbeşte şi îl eliberează pe delincvent. „Ia-ţi-l şi ai grijă de el. Nu-i mai da bere că-i face rău la genunchi!”. Ea multumeşte şi se uită apoi în ochii tipului. „Sus sau jos?”. El se uită la ea, încă agitat de zgâlţâiala anterioară şi încearcă să încropească o propoziţie cu sens: „Sprechen Sie Deutsch? Ich liebe das Kombinat!”

3. Pe ce piesă ai fugi de la baie ca să dansezi cu prietenii tăi?
Major Lazer – Jah No Partial. N-aş bate totuşi palma cu ei chiar atunci.

4. Cum le-ai explica părinţilor ce înseamnă Kulturhaus?
Imaginaţi-vă aglomeraţia aia de la administraţia financiară, sau de la doctorul de familie sau de la poştă. Gata, v-aţi imaginat? Acum apare unu’, dă drumul la nişte boxe şi pune muzica tare. Şi apar doar lumini de reflectoare, toate culorile. Şi ăştia o iau razna şi dansează. Sar hârtiile şi plicurile în aer. Ăia de la ghişeu vând pahare mici cu tequila (un fel de pălincă de la mexicani, tată) iar ăia de la coadă încep să se şi pupe între ei fără să pară că s-au gândit prea mult înainte. E aşa o fericire generală şi nimeni nu simte că e nevoie de vreun motiv pentru asta. Şi apoi e dimineaţă şi toată lumea se întreabă „Ce-a fost asta?!” în drum spre metrou.

5. Pune o intrebare pentru urmatorul personaj din Kulturhaus – Seria de oameni.
Completează spaţiile punctate: „Cândva cred că la Kulturhaus am…  dar nu sunt sigur/sigură.”

Comentarii articol

commentarii

Kulturkombinat

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016