Kulturkombinat

Cum a fost la Kulturhaus Swapmeet – Socializare şi schimb gratuit de haine.

Cum a fost la Kulturhaus Swapmeet – Socializare şi schimb gratuit de haine.

O cheamă Raluca, a venit cu 10 perechi de blugi pe care nu mai voia să-i poarte. În schimbul lor a plecat cu trei rochii colorate pentru vara viitoare şi cu o cămaşă pentru prietenul ei. Cu toate că era frig, Bucureştiul aglomerat de apropierea sărbătorilor şi aproape că a şi fulguit ameninţător pe străzi vreo oră şi ceva, ea şi-a făcut curaj, s-a îmbrăcat bine şi a adus aceste haine la club. Le-a predat frumos la intrare şi apoi, încălzită de un ceai din partea casei a început să se plimbe alături de alţi tineri ca şi ea printre poliţele şi umeraşele pline de haine predate la SWAPMEET. I-a plăcut foarte mult ideea şi ne-a rugat să mai facem, mai ales că una dintre rochii i-a plăcut aşa de mult încât chiar voia să dea bani pe ea. Culmea însă, totul a fost gratuit.

În weekend-ul ce tocmai a trecut am organizat la Kulturhaus Bukarest unul dintre evenimentele pe care le doream de foarte mult timp în oraşul nostru. O idee care ne-a venit din vizitele la Berlin, pentru că acolo acest tip de evenimente a intrat în obişnuinţă, un motiv de socializare în plus şi cu o concluzie clară: suntem puşi pe fapte mari şi creative iar asta ne ocupă tot timpul.

Dacă în prima zi lumea a fost mai temătoare, nu ştia „cu ce se mănâncă acest tip de eveniment” şi ce se vrea de fapt, a doua zi lucrurile s-au schimbat dramatic. Din prieten în prieten şi din vorbă în vorbă s-a auzit tot mai mult despre Kulturhaus SWAPMEET şi astfel o grămadă de tineri frumoşi ne-a luat aproape cu asalt iar vreo câteva ore toată echipa noastră de voluntari alerga de colo-colo cu cutii mari pline de haine donate pentru SWAPMEET, neştiind cum să fie totul mai bine şi mai repede aranjat pe umeraşe.

Aşadar, în zilele de 7 şi 8 decembrie a avut loc Kulturhaus SWAPMEET – Socializare şi schimb gratuit de haine.

De cele mai multe ori lucrurile care ne fac viața mai frumoasă (și mai utilă) sunt și cele pe care le trecem cu vederea cel mai ușor. Te-ai gândit vreodată cât de simplu ar fi dacă ai putea da la schimb o haină pe care o ai cu una pe care ți-o dorești?
Pe 7 și 8 decembrie, Kulturhaus București prezintă KulturSWAPMEET Bukarest, târgul de social-sharing la care bucureștenii își pot da la schimb hainele pe care nu le mai poartă pentru haine din garderobe ”vecine”. Conceptul este simplu: fiecare participant la SWAPMEET aduce la târg un număr de haine și poate pleaca acasă cu același număr de haine.
De ce SWAPMEET? Manifest anti-consumerism
Pentru că în preajma sărbătorilor consumerismul a devenit singurul reper de bunăstare, Kulturhaus oferă o alternativă la târgurile clasice de sezon. Pe lângă scopul pragmatic, acela de a oferi participanților șansa de a-și reînnoi garderoba, SWAPMEET e și un prilej de socializare. În loc să alergi prin magazine, descoperi povești la un ceai cald, împărtășești cu alții din ce ai, te alegi cu ceva nou. Ceaiul și gustările vin din partea organizatorilor.
Sharing is Karing. Schimbă o haină pentru o haină și primești un zâmbet la pachet!
SWAPMEET e un târg cu intenții bune. Toate hainele care rămân în urma evenimentului vor fi donate oamenilor nevoiași în preajma sărbătorilor de iarnă.
Conceptul SWAPMEET
Târgurile de tip SWAPMEET sunt tradiționale în vest și foarte populare în Berlin, unde oamenii sunt învățați încă de tineri the value of sharing. În plus, sunt un prilej de socializare în comunitatea urbană: la SWAPMEET îți revezi vecinii, scapi de lucrurile de care nu mai ai nevoie și îți faci aprovizionarea. În final toată lumea are de câștigat.

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile care ne fac viața mai frumoasă (și mai utilă) sunt și cele pe care le trecem cu vederea cel mai ușor, am pus următoarea întrebare prietenilor noştri: „Te-ai gândit vreodată cât de simplu ar fi dacă ai putea da la schimb o haină pe care o ai cu una pe care ți-o dorești?”.

De ce SWAPMEET? Manifest anti-consumerism.

Pentru că în preajma sărbătorilor consumerismul a devenit singurul reper de bunăstare, Kulturhaus oferă o alternativă la târgurile clasice de sezon. Pe lângă scopul pragmatic, acela de a oferi participanților șansa de a-și reînnoi garderoba, SWAPMEET e și un prilej de socializare. În loc să alergi prin magazine, descoperi povești la un ceai cald şi pufuleţi din partea noastră, împărtășești cu alții din ce ai, te alegi cu ceva nou. Observaţi  din ce spunem până acum că ne gândim deja şi la ediţii viitoare.

UPDATE: Kulturhaus SWAPMEET e şi un târg cu intenții bune. Toate hainele care au rămas în urma evenimentului Kulturhaus Swapmeet au fost donate cu ocazia sărbătorilor de iarnă o parte proiectului „Niciodată singur” derulat de Fundaţia Principesa Margareta a României şi o parte Asociaţiei nonprofit Casandra 95 în cadrul proiectului „Acasă la cei lipsiţi de ajutor”. Urmează veşti noi şi poze aşa că staţi pe aproape :)

Vă mulţumim foarte mult!

Comentarii articol

commentarii

Kulturkombinat

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016