Kulturkombinat

Golul din noi

Golul din noi

Ați simțit vreodată senzația aia nasoală de gol din interiorul vostru ? Anume după o noapte de băut, după niște momente megaplăcute, după o despărțire, sau pur și simplu trăgând cu ochiul la postările dezirabile social ale prietenilor postate proaspăt pe Facebook?

image

Despre asta vorbesc. E ceva teribil de neplăcut. Gândurile, senzațiile și emoțiile ce apar în acele momente sunt aproape insuportabile. Și ce facem noi atunci? Fugim de ele. Cu toate puterile. Vrem să dispară. Să ne simțim ca înainte. Și acționăm în acest sens. În limbajul de specialitate se cheamă  mecanisme de evitare și de deviere.

Adică bem la viteză ceva pentru a uita de gândurile neplăcute, ne îndopăm cu țigări pentru a scăpa de anxietate și stres, și nu de puține ori radem o tabletă de ciocolată, o sticlă mare de cola și/sau un ultra-mega-dublu-hamburger să ne crească puțin secreția de serotonină.

Treaba funcționează, are efect garantat. Partea urâtă este că ține doar foarte puțin timp. Apoi reapare marele gol din noi, senzațiile și gândurile neplăcute ne năpădesc, și da, o luăm de la capăt.

Întrebarea de 100 de puncte este: bine, bine, și care ar fi soluția corectă la problema asta? Aici nu există un răspuns unitar ci o întreagă industrie ce ne promite vindecarea definitivă de gol. A funcționat ceva, puteți recomanda vreo metodă?

Comentarii articol

commentarii

Kulturkombinat

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016