Kulturkombinat

Floren, Feten Unt Băieten – Proiect fotografic Kulturhaus

Floren, Feten Unt Băieten – Proiect fotografic Kulturhaus

Zilele trecute a avut loc la noi în birourile Kulturhaus o ședință foarte serioasă, iar întrebarea era una care cerea un răspuns simplu. Ce facem noi în legătură cu petrecerea de Valentine’s Day de la Kulturhaus Bukarest? 14 februarie picând într-o mare zi de sâmbătă, lucrurile ar fi stat destul de normal. Așa cum s-a obișnuit mare parte din publicul nostru, în seara de sâmbătă, începând cu ora 22.00 are loc petrecerea „Express Yourself” la etaj, iar la subsol e party-ul clasic, „Klubnacht”, cu muzica și stilurile proprii. Alegerea era și mai simplă. Ori decorăm prin club cu câteva zile înainte și aici urma să ne documentăm despre ce am putea noi achiziționa și confecționa cu mâinile noastre și ale voluntarilor, facem și vindem băuturi speciale la bar (cu nume cât mai dichisite și în formă de inimă sau în culorile predominante – roșu și… roz) cu această ocazie de iubit și primăvară, ne gândim la tot felul de activări ale publicului prin postarea declarațiilor către persoana aleasă la momentul respectiv și alte asemenea minuni care mai de care mai interesante sau nu facem nimic, pur și simplu mergem cu valul și vedem ce s-o întâmpla.

De partea cu documentarea ne-am cam luat cu mâinile de cap. Nu am mai văzut atât roz și roșu și inimi la un loc, indiferent de tips-and-tricks-uri de pe internet și de oriunde în viața noastră. Voiam noi să facem așa ceva în Kulturhaus? Hai să ne mai gândim puțin.

Am pus această înrebare și pe grupul nostru de voluntari, iar acolo răspunsurile au fost multe și mai mult decât diferite, concluzia însă fiind aceeași. În aceste zile, oamenii sărbătoresc în mai multe feluri. Cei cuplați ori se lasă pradă sentimentului promovat de Occident și își fac cadouri care mai de care (cutii de ciocolată, cercei, briz-briz-uri, cravate, pantofi, flori etc.), ori spun că nu petrec nimic, că sunt anti-Valentine’s Day și anti-Dragobete și nimic nu e mai comercial iar iubirea nu trebuie să se dovedească într-o zi special creată pentru așa ceva, ci oricând. Dacă ne uităm mai atent, observăm și o mică delimitare în stilul ăsta de a petrece, pentru că subiectul acestor zile sunt cuplurile deja create și mai puțin cei care nu au încă o pereche. Ei ce fac? Nu iubesc?

Trebuie să facem altceva, să ieșim din clasicul Valentine’s Day sau Dragobete care se petrece în tot Bucureștiul și să încercăm noi ceva al nostru, propriu clubului Kulturhaus, care să aibă și continuitate, să nu fie un „ceva” special numai cu ocazia a câteva zile de primăvără și să rămână în spațiu și timp, pentru a-i include pe cei doritori și a fi admirat de toată lumea.

Astfel, după încă o ședință cu minți strălucite, am pus la cale un plan care să aibă legătură cu începutul ăsta de primăvară de iubit și astenie și totuși să nu aibă. Un proiect prin care noi înșine admirăm publicul nostru, atât cel cuplat, cât și cel necuplat și facem în așa fel încât noi și oamenii care ne calcă pragul să purtăm o discuție fotografică, simpatică și prietenoasă.

Așa a luat formă „Floren, Feten Unt Băieten”, sesiunea foto prin care atât cuplurile, cât și oamenii necuplați (încă) sunt chemați la noi în club și sunt fotografiați în moduri cât mai creative pentru colecția noastră de oameni de Kulturhaus. Fotografiile vor fi realizate de către fotografii noștri Valentin Micu și Bogdan Marin și vor fi publicate pe pagina noastră oficială de Facebook.

Primii participanți ai acestui proiect se numesc Mihnea și Bianca, iar chimia dintre ei ne-a dat motive și idei de inspirație. Puteți vedea mai jos cum am lucrat împreună.

floren feten unt baieten

IMG_7445

IMG_7448

IMG_7498

IMG_7535

IMG_7540

IMG_7547

IMG_7730

IMG_7736

Dacă vreți și voi să participați, regulile sunt simple:

– Fie că sunteți cuplați sau nu, sunteți așteptați la noi în club (Kulturhaus Bukarest, Strada Sf. Vineri nr. 4)  între orele 16.00 și 19.00, în fiecare zi de luni până vineri. Proiectul va începe de mâine, marți, 10 februarie 2014 și va dura până pe 13 februarie.

– Dacă aveți un obiect prin casă cu care vreți să fiți fotografiați pentru colecția noastră (cățel, purcel, flori, un pachet de unt, un întrerupător etc.) aduceți-l la noi și vă facem poze cu el. 

– Pozele vor fi publicate într-un album special creat de noi pe pagina oficială de Facebook. Să-i puteți da tag, share, like și alte cele. 

– Totodată, fotografiile vor putea fi luate și acasă sub formă de magneți de frigider. Avem noi o tehnologie, se ocupă fotografii noștri de acest lucru.

Vă așteptăm!

Comentarii articol

commentarii

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016