Kulturkombinat

10 comedii romantice la care să te uiți cu prietenul

10 comedii romantice la care să te uiți cu prietenul

Cred că pot să zic cu mâna pe inimă că nu sunt prea mulți băieți pe lumea asta care zic că le place să se uite la o comedie romantică alături de prietena lor. Noi, bărbații, nu prea știm cu ce ar trebui să se mănânce romanticul, noi știm să vânăm cu berea-n mână în timp ce ne uităm la meciuri de fotbal cu tipe semi-nud sau chiar nud (nu eu, un prieten). Dacă vrei totuși ca băiatul din viața ta să-și descopere și partea romantică sau scena aia în care voi vă uitați la film și el se face că adoarme și întinde mâna peste umerii voștri cu un gest tandru, iată o listă calculată frumos de filme pe care să le vedeți împreună.

1. 10 Things I Hate About You

10 things i hate about you

Bine, numărul unu începe cu numărul 10. Nu e un top, să știți. Chit că ești fan sau nu al filmelor romantice, toată tematica shakespeare-iană a lui „10 Things” al nostru o să te țină cu ochii-n ecran. Actorii sunt de admirat, de fapt tot filmul ăsta e meritul lor și chiar merită văzut.

2. Silver Linings Playbook

silver linings playbook

Amândurora vă place Jennifer Lawrence, hai recunoașteți. Nu are cum, e prea awesome tipa. Atât ea cât și Bradley Cooper sunt de o sinceritate debordantă în film, astfel încât s-ar putea să nici nu credeți că ar fi ceva romantic prin el. Totul decurge natural și bun.

3. Hitch

hitch

Nici nu prea știi de unde să începi cu filmul ăsta. Îl are pe Will Smith în unul dintre cele mai bune roluri ale sale și nu prea. E un articol de revistă pentru femei transpus în viața reală, povestit din prisma unui „doctor de date-uri” care se pare că știe ce face pentru alții, dar are niște probleme de rezolvat pentru el însuși. Aici intervine frumoasa Eva Mendes de parcă trebuia să fie acolo. Ce joacă ea? O femeie cu carieră care e „anti-bărbați” dar totuși așteaptă ca la un moment dat să apară în viața ei un bărbat care să-i înmoaie genunchii. Pentru că, da, chiar vorba lui Will Smith: „Any man can sweep any woman off her feet. He just needs the right broom.”

4. Knocked Up

knocked up

Hai că pe ăsta chiar trebuia să-l vedeți până acum. Dacă nu, dragii moșului, treceți în fața ecranului și faceți să fie bine, să nu fie rău. Câteodată e prea dur sau prea crud, dar emoțiile sunt într-o balanță foarte bine pusă la punct pentru amândouă părțile.

5. Forgetting Sarah Marshall

forgetting sarah marshall

Un film din 2008 de o naturalețe de te face să bufnești în râs mai tot timpul. E și cam aiurea să nu-ți placă Russel Brand într-un rol atât de idiot încât e credibil, Jonah Hill fiind luat peste picior în cam orice situație. Și să nu uit de șarm cât cuprinde adus de Mila Kunis.

6. Stuck In Love

stuck in love

E un film atât de slab încât devine foarte plăcut să-l vedeti împreună. Este despre o familie de scriitori și scenele sunt pline de situații awkward care te fac pe tine să te bagi mai mult în perne, dar devine pe parcurs foarte enjoyable. Hai să zicem că filmul chiar merită văzut, altfel nu îl puneam în listă.

7. Drinking Buddies

drinking buddies

Nu e chiar o comedie dar e o examinare foarte sinceră și foarte documentată a unei prietenii între între doi colegi de muncă. Din poveste se vede că ei sunt „doar prieteni”, dar parcurgând tot cursul acțiunii, se vede unde stă de fapt chimia aia puternică, chiar între ei doi.

8. Coming To America

coming to america

Probabil cel mai bun film cu Eddie Murphy. Chiar dacă e realizat în 1988, e foarte actual și pentru vârstele și oamenii de acum. E vorba despre un prinț african al Zamundei, un ținut-regat fictiv care vine în America pentru a-și căuta femeia viselor și viitoarea regină. Situații, actori buni (e chiar și un cameo cu Samuel L. Jackson).

9. 2 Days In New York

2 Days in New York

Film scris de Julie Delpy și jucat foarte bine de Chris Rock. Povestea urmărește întâmplările pe care le întâmpină personajul Juliei și al familiei ei din Franța în ținuturile vaste ale Statelor Unite. Nu se simte romanticul din aer așa de mult, e mai mult o poveste despre doi oameni care se îndrăgesc, așa că trebuie urmărit.

10. Crazy Stupid Love

Crazy, Stupid, Love.

Ryan Gosling și Emma Stone sunt în cea mai bună formă în filmul ăsta. Dacă-l adaugi și pe haiosul de Steve Carell, ai combinația perfectă. E atât umor în scenele din film încât nici nu-ți dai seama că personajele jucate de Ryan și Emma se îndrăgostesc.

10 titluri, 10 filme de văzut recomandate de noi. Sigur, ar mai exista o grămadă, dar ghici ce? Aici vă punem pe voi să mai completați, poate am uitat să le trecem aici sau chiar nu le-am văzut. Încă. :)

Comentarii articol

commentarii

Kulturkombinat

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016