Kulturkombinat

Jack și prietenii săi: 10 băuturi care se fac cu Jack Daniel’s

Jack și prietenii săi: 10 băuturi care se fac cu Jack Daniel’s

Bunul prieten Jack Daniel’s. Jack D. JD. The Jay Day. Avem atâtea apelative pentru brand-ul ăsta de băutură de parcă ar fi vecin de palier cu noi și-l chemăm într-una pe la filme pe la noi prin casă, îi dăm să mănânce și-i spunem „tu”. Să vezi ce chestie, de multe ori chiar asta facem. Nici nu ne închipuiam că Jack Daniel’s ar putea fi o băutură, ci un bun prieten care ne înțelege. Ba da, e o băutură, dar dacă tot vorbim la figurat, să o facem până la capăt. Îl credem pe cuvânt, Jack  poate fi atât cel care începe conversația cât și „greșeala plăcută de la sfârșitul nopții” cum spune un bun prieten care și-a cunoscut perechea la un party dedicat domnului de-l pomenim. Important e însă ca atunci când facem cunoștință cu el să o facem responsabil, să nu ne aruncăm asupra lui neatent, că nu mai răspunde el după deciziile noastre.

Astăzi, în acest articol, Jack Daniel’s vine cu niște prieteni proprii, în niște combinații inteligente și de efect pentru seri reușite, ori la club ori acasă. Vi le prezentăm mai jos:

Amaretto Jack – Te ia de mână, are ochi de pisică și gâtul îi miroase a migdale. Ar trebui să nu te gândești prea mult. Își dorește cocktail-ul ăsta ca și când nu ar mai fi ziua de mâine. O să-mi mulțumești, mirosul și gustul de migdale îmbrăcate în suc de portocale și suc de ananas, apoi aranjat delicat niște lime în vârf de pahar e tot ce și-a dorit pentru a te cunoaște mai bine.

Amaretto Jack

20 ml Amaretto,
un strop de sirop de cireșe,
20 ml Jack Daniel’s Whiskey,
suc de portocale,
suc de ananas
cireașă pentru garnisit

Southern Charm – Trăim într-o lume minunată în care există Jack Daniel’s, Cola și Iced Tea. Ar fi și păcat să nu le amestecăm, e o combinație extraordinară și răcoritoare. Plus că poți pronunța numele ăsta la bar cu un accent texan.

southern charm

1 shot Jack Daniel’s
1/2 Cola
1/2 Iced tea

Jack Rogers – Dacă vrei să navighezi printre oaspeții de la petrecere fluturând propriul tău steag Jolly Roger sub forma unui pahar de whiskey cu Cola și grenadine, asta e băutura recomandată. Ai putea să și cucerești câteva sirene, nu ar fi de lepădat această situație.

Jack Rogers

45 ml Jack Daniel’s Whiskey
Cola
30 ml grenadine

Saturday Night Special – articolul ăsta e scris și editat într-o zi de luni. Speranța de weekend crește exponențial cu apropierea sfârșitului acestei descrieri. Numai mâine nu e sâmbătă și chiar dacă nu ar fi, mix-ul de Jack cu rom auriu te bagă în efectul de weekend, vrei nu vrei.

Saturday Night Special

20 ml Jack Daniel’s Whiskey
20 ml rom auriu

Upperclass Fling  –  Ține paharul cu acest cocktail cât mai elegant în mâna ta, plimbă-te prin mijlocul oamenilor și urmărește cu privirea toate privirile celorlalți cuceriți de culoarea băuturii tale și de culoarea din obrajii tăi. Când îl bei, e cel mai cuminte lucru pe care l-ai întâlnit la o petrecere: Jack Daniel’s, Cola, Grenadine și lime. Dar când te apucă de cap și te face cel mai „simpatic” om de la întâlnire, ar fi bine să fii pregătit cu replici cât mai inovatoare de agățat :).

Uperclass Fling

50 ml Jack Daniel’s Whiskey
300 ml Cola
splash de grenadine
lime

Tiger Jack – Cel mai visual-appealing cocktail de la petrecere, având în vedere că straturile trebuie aranjate fix în așa fel încât mix-ul să arate ca un tigru fioros și rece: grenadine, Jack Daniel’s, triplu sec și suc de portocale.

tiger jack

15 ml grenadine
1 shot de Jack Daniel’s
1 shot triplu sec
suc de portocale

Lynchburg Lemonade – Un clasic în viață, răcoros și arătos, acest cocktail îmbină vitaminele cu tăria alcoolului de parcă ar fi cea mai bună combinație inventată pe Pământ. Și chiar e, pe cuvânt.

Lynchburg Lemonade

1 part Jack Daniel’s
1 part sweet & sour mix
1 part triplu sec
4 parts Sprite

Postcard from Belize  – Tocmai ai primit o felicitare de la prietenul tău cel mai bun. Culmea, acest prieten e la aceeași petrecere cu tine, acum, îl cheamă tot Jack și culmea, e o felicitare pe care o poți bea. Are și abilități de teleportor, pentru că e bine să ai stare de brize din Belize. Așa felicitări să tot primești!

postcard from belize

30 ml Jack Daniel’s
10 ml rom de cocos
10 ml lichior de pepene
suc de ananas

Silk and Nails –  Numele acestui cocktail e caracteristică de seamă. Catifelat la primul contact cu papilele gustative, îți întărește simțurile la after-taste. Poți să vii oricât de elegant îmbrăcat la petrecere, Silk and Nails e alături de tine să-ți mai lărgești nodul de la cravată dacă ești băiat sau să-ți lași cocul despletit, dacă ești fată.

silk and nails

15 ml Kahlua
15 ml Bailey’s
15 ml Jack Daniel’s Whiskey

Jack Honey Lemonade – Jack Honey este fratele cel dulce, iar amestecul cu limonadă rece și bună va face în așa fel ca în mijlocul iernii să te așezi pe prosopul tău preferat pe care să te întinzi cât e vara de lungă, să-ți afunzi degetele de la picioare în nisip fierbinte și să aștepți să te ardă soarele și să te răcorească valurile. E bine să faci plajă în decembrie, așa-i?

Jack Lemonade

1 part Jack Honey
3 parts Lemonade

Sigur că da, există multe combinații, mai simple sau mai complicate, pe cele simple nu le-am prea băgat în seamă aici ci doar pe cele care ne-au făcut cu ochiul și ne-au cucerit papilele gustative. Dacă voi însă recomandați și alte mix-uri, nu ezitați să ni le spuneți în comentarii. Cine știe, la un moment dat – poate chiar la petrecerea de aniversare Jack Daniel’s de la Kulturhaus – le bem împreună.

Pentru mai multe informații Jack related, urmăriți pagina Jack Daniel’s Tennessee Romania. Cu încredere.

Comentarii articol

commentarii

Kulturkombinat

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016