Kulturkombinat

6 artiști pe care să-i asculți neapărat în 2016

6 artiști pe care să-i asculți neapărat în 2016

Nu mă voi plictisi niciodată de playlist-urile vechi, dar asta nu înseamnă că nu mi-am pus inima și urechile la contribuție, ca în fiecare zi de altfel, pentru a căuta muzica nouă, să vedem încotro mergem. Am găsit de-a lungul anului trecut nu artiști noi, ci chiar niște pasiuni care mi-au rămas întipărite pe repeat. Ceea ce vă doresc și vouă, că tare buni îs.

Acesta nu e un top, e o alăturare de muzici bune de ascultat oricând aveți voi chef și mojo. Nu vor fi cuvinte fancy sau tehnice sau biografii extinse, toate la timpul lor și după timpul disponibil. We are here for the (new) music.

LÉON

Începem puternic. Când muzica pop e atât de bine făcută, așa cum o face LÉON, e ca și cum îți devine parte din tine, parte din viață, din activitățile zilnice, cam ca mersul. Așa de mare e impactul muzicii ei pentru mine, cel puțin, începând de anul trecut, de la primul hit care a început să zburde pe Internet. „Tired Of Talking” a dat cu ușile de perete, să se vadă tot potențialul, iar când au apărut și celelalte piese de pe EP-ul „Treasure”, repeat-ul e de la sine înțeles. Recomand Tired of Talking ca și când, iar dacă v-am convins, piesa LÉON’s Lullaby este un vis foarte frumos de ascultat.

Rationale

Vorbeam mai devreme de pasiune. Imaginează-ți link-uri către piesele noi puse ca bookmark de fiecare dată când apăreau. Devotamentul ăsta se traduce într-o dragoste declarată. Rationale este pentru anul ăsta nou un suflu excelent de libertate. E ceea ce trebuie pentru un sound dramatic, cuprinzător care să te facă să-i asculți la nesfârșit. Cuvintele mele de laudă pentru trupa asta sunt multe și hiperbolele sunt mici copii pe lângă ce am eu în cap cu muzica lor. Mulți dintre voi s-ar putea să știți piesa asta de la radio, dar ascultați EP-ul cu același nume. Piesa Re.Up e recomandarea mea.

HONNE

Călătoria a început cu mult timp în urmă, pe la începutul anului trecut, când a apărut de nu se știe unde piesa „Warm On a Cold Night”. De atunci, de când nu știa aproape nimeni despre ei, au fost lansate deja două EP-uri și câteva remix-uri, au devenit ușor-ușor proiectul electronic cel mai bun de ascultat pe timp de melancolie și canapea. Foarte consistenți, cei doi britanici pe nume James și Andy au păstrat aceeași linie melodică și au răzbit. Preferata personală? „Top To Toe”. Dar hai să-i dăm începutului ce-i al începutului.

Jack Garratt

Omul ăsta e preferatul meu pe anul ăsta și am să-l urmăresc muzical până în pânzele albe. „Take all the love you’re given” și ascultă-l, crește pe zi ce trece, bătut de vântul fiecărui sound pe trend, mixând trecutul cu viitorul și electronicul cu plăcutul. Adâncime, suspans, respirația din „Breath Life” și joaca pop din „Worry” sunt lucruri peste care nu trebuie să calci greșit. Piesele astea se simt. Și urmăriți-l neapărat pe Twitter pe domnul acesta, recomandă niște muzici foarte interesante el însuși.

Jimi Charles Moody

A fost de ajuns prima piesă apărută să-mi cadă cu tronc. Bluesy, că așa e trend-ul muzical acum, londonezul ăsta ne vrea binele cu piesele lui. O să crească și mai frumos, deja EP-ul „House of Moody” începe să fie ascultat din ce în ce mai mult prin lume, iar lucrul ăsta nu poate decât să mă bucure. Așa că îl recomand din suflet, e un nou Hozier în devenire, așa și sper să fie, și poate să-l și întreacă.

Leon Bridges

Ultimul, dar și cel mai prolific de până acum, cu un album deja lansat „Coming Home”  și concerte full-house. Ce-și poate dori un artist mai mult decât să fie ascultat de cât mai multă lume? Piesele lui sunt aventuri pe care le iei cu tine pe drum, fie că mergi pe jos, cu avionul sau cu trenul. E mângâierea muzicii în dimineața în care te-ai trezit cu fața la cafea și sărutul de noapte bună atunci când te culci cu fața către tot felul de vise. Navigare plăcută.

 

Comentarii articol

commentarii

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
kulturkombinat just friends

Just friends.

George Stoicaaugust 29, 2016