Kulturkombinat

Just friends.

Just friends.

Faza e așa. E fun. Unul e hăis, altul e cea, unul are ochii verzi, altul albaștri, i-am inventat și ne întâlnim la mijloc literar în aceleași păreri și ne ciufulim și ne dăm bro-fists când ne vedem. Aia e, atât se poate în relația asta a noastră, e al naibii de ok să fie așa. Eventual ne mai punem și piedică pe scări și râdem unul de altul când călcăm la propriu în străchini. Pentru că e fun.

E vară sau sfârșit de vară, abia aștepți să vedeți ultimul apus și poate și dimineața de după. Te ține-n brațe acoperită de o pătură din care răsare miros de sare de mare și scoate, în romanticul momentului o dumă de te spargi de râs în așa hal încât l-ai lua la bătaie că a stricat toată scena. Dar oare a stricat-o? Îi dai o palmă peste frunte pentru că avea nu știu ce omidă sau molie în carouri și chiar dacă nu ai nimerit dihania, te-a luat în brațe. Pentru că i s-a părut fun.

Ce mai e sacrificiul în ziua de azi? Ajuți fără așteptări și fără să ai sentimentul că te târăști pentru a fi observat. Fără compromisuri, doar ajutor la nevoie. Atunci când e nevoie, dă-i un ghiont și prinde-i curajul. Atunci când nu are nevoie, lasă-n pace, fă-ți pe plac. Ea vrea să stea în chirie dar nu are bani, tu vrei s-o iei acasă, dar nu ai bani. Mai stați din când în când pe la tine sau pe la ea și vă faceți mendrele de obsedați de seriale și beți american cola din aia dubioasă din cană și fumați țigări după țigări de nu mai puteți să faceți nici măcar sexul de fuck buddies. S-a înfiripat ceva dar îți zic eu că nu e. Poate pentru că e mai fun așa.

Călare în vârful unui pat sau tolăniți pe vreun acoperiș cu scânduri șubrede, amețiți de oarece chestii sau nu, filozofiile și teoriile conspirației bețelor de chibrit sunt la nivelul degetului mic. Ce erau marii clasici până să fiți voi? Treceți direct din muzică în filme și direct din filme în rețete de pizza vegane, râdeți de idee și mergeți să vă luați covrigi cu crenvurști. Politică, sport, vecinul de la patru și castraveții murați cu Cola sunt puși în aceeași oală a părerismului prietenesc. Ca oameni ai vieții de acum avem un mare talent de a ne da cu presupusul despre orice, așa că de ce să nu o facem împreună, sub clar de lună? M? E mai fun.

Ți-a zis la un moment dat că nu e atras/ă de tine. Asta e. Ți-ai înghițit gălușca și ai mers mai departe, nu trebuie să fie reciproc. Fără reproșuri, ți-ai adunat dezamăgirile de pe jos și te-a făcut să uiți. Nu i-ai reproșat, i-ai luat mâna și ați mers mai departe sau te-a condus cu mașina până la mare și ți-a zis: „Hai să mâncăm hamsii cu mămăligă și cu o hărgălaie de usturoi și să vedem care agață primul în Vamă.” Pentru că e fun și așa.

Poți să fii cu ei fără să FII cu ei. Așa e că nu mai e complicat? Just friends. Pentru că lumea nu se învârte în jurul ei sau al tău și viața, chiar dacă ar fi al dracului de minunată împreună, are și alte aspecte care țin de ce vrea fiecare, nu de ceea ce te aștepți tu să fie.

Just friends is sometimes more fun.

Comentarii articol

commentarii

Kulturkombinat

Mai mult in Kulturkombinat

color of feelings

Party People berlinez consumă vârtos droguri când iese în oraș

Adrian Soaitamartie 23, 2018
romantic

Dating 101: Cele 5 limbaje ale iubirii (No Bullshit)

Maria Constantindecembrie 12, 2017
awkward

Dating 101: The „awkward silence” strikes again

Maria Constantindecembrie 12, 2017
situatii penibile

Dating 101: 5 cele mai penibile situaţii la prima întâlnire

Maria Constantindecembrie 12, 2017
img_3093

Dilemele și dubla morală în cazul Legii Prostituției din Germania

Adrian Soaitaaprilie 24, 2017
image

De ce încercăm să ne definim prin obiectele pe care le deținem

Adrian Soaitaaugust 28, 2016